بسته ۱۰ بندی حمایت از بازار سرمایه گامی در جهت کاهش ریسک

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس کاهش حاشیه سود شرکت های بورسی را ناشی از تصمیمات دولت و مجلس دانست و گفت: اصلی‌ترین و مهم‌ترین عامل رویکرد افزایش ظرفیت بازار، رشد شاخص، اعتماد مردم و افزایش سودآوری شرکت‌ها است.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم‌نیوز، محمدرضا پور ابراهیمی اقدام دولت و شورای عالی بورس در ابلاغ بسته ۱۰ بندی حمایت فوری از بازار سرمایه و بیمه اصل و سود سهام مردم را اقدامی تاثیر گذار دانست و افزود: هر اقدامی که منجر به خروج ریسک از بازار سرمایه شود و اساس آن را به سمت یک بازار مبتنی بر مکانیزم‌های واقعی سوق دهد، حتماً موثر است.

وی ادامه داد: اقدامات اخیر خوب بود، اما نیازمند تکمیل است؛ انتشار اوراق تبعی به عنوان یک پوشش ریسک که سهام را بیمه می‌کند، حتماً می‌تواند کمک کننده باشد، البته این اقدامات به صورت موقت و در حد و اندازه خودشان اثر مثبت خواهند داشت.

وی با تاکید بر لزوم توجه دولت به حاشیه سود شرکت های بورسی در آستانه تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۲، گفت: به واسطه اقدامات و مصوباتی که سال گذشته از سوی دولت و با همکاری مجلس رقم خورد؛ اساس رویکرد سودآوری بنگاه‌ها در حوزه بازار سرمایه دچار اختلال شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: طبق گزارشات مستند کمیسیون اقتصادی؛ میزان مجموع فروش شرکت‌های بورسی که بخش عملیاتی بازار سرمایه را انجام می‌دهند، به جز شرکت‌هایی که کار واسطه‌ای می‌کنند، سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بوده که امسال با افزایش ۴۷ درصدی مواجه بوده است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال به ۵۰ درصد برسد.

وی خاطرنشان کرد: مقایسه افزایش ۵۰ درصدی فروش در مقابل سود آوری نشان دهنده این است؛ علیرغم اینکه سود فروش شرکت‌ها از حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به ۷۵۰ همت افزایش یافته، اما حاشیه سود شرکت‌ها از سال گذشته تاکنون از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافته است.

پور ابراهیمی یادآور شد: این بدان معناست که رویکرد و هدف‌گذاری منابع به سمت تولید با این علامت دهی به اقتصاد کشور حتما دچار صدمه خواهد شد. دلیل این اتفاق؛ اتخاذ تصمیمات و اجرای مصوباتی است که در بخش افزایش قیمت خوراک، سوخت، حقوق و دستمزد، عوارض صادراتی و مجموعه های مختلف در لایحه دولت و یا مصوبات مجلس انجام گرفته و در نتیجه آن حاشیه سود شرکت ها کاهش یافته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اگر این روند را اصلاح نکنیم، موضوع اوراق تبعی و نوسانات بازار، نمی‌توانند بازار سرمایه را به موقعیت مطلوب برسانند.

پورابراهیمی گفت: ضمن استقبال از بسته حمایتی از بازار بورس که به اندازه خود تاثیر گذار است، به دولت تاکید می کنیم؛ اصلی‌ترین و مهم‌ترین عامل رویکرد افزایش ظرفیت بازار، رشد شاخص، اعتماد مردم و افزایش سودآوری شرکت‌ها است که در صورت اجتناب دولت از قیمت گذاری دستوری در حوزه هزینه‌ای و فروش میسر خواهد بود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ابراز امیدواری کرد که این مهم مبنای کار دولت قرار گیرد و ما هم در مجلس تمام تلاشمان را خواهیم کرد، تا آنجا اقدامات ایجابی را با هماهنگی دولت جلو ببریم.

پورابراهیمی در مورد وضعیت بررسی قانون مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون اقتصادی نیز تصریح کرد: گزارش و مصوبات کمیسیون درباره این طرح چند ماه است که نهایی شده و در نوبت رسیدگی در جلسه علنی مجلس قرار دارد، در عین حال تقاضای بررسی اولویت دار این طرح نیز مطرح شده که در صورت همکاری هیات رییسه طی ۲ هفته آینده در دستور کار صحن قرار می گیرد.

وی افزود: قانون جدید مالیات بر عایدی سرمایه بخش زیادی از جریانهای سوداگری در اقتصاد کشور را که با ایجاد مشکلات فراوان، سمت و سوی منابع کشور را به سمت دارایی های غیر مولد سوق می دهد، رفع خواهد کرد و یک پایه مالیاتی مهم در اقتصاد محسوب می شود.

نماینده کرمان در مجلس ادامه داد: بررسی طرح اصلاح قانون بازار سرمایه هم در کمیسیون اقتصادی به اتمام رسیده و آماده ارسال به نشست علنی مجلس است و امیدواریم یا قبل از بررسی بودجه و یا پس از آن در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار گیرد.

کد خبر 57498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 3 =